LEZINGEN

Stichting Bijbel en Opvoeding organiseert lezingen op het gebied van geloofs- en gewetensopvoeding. De lezingen worden georganiseerd in verschillende plaatsen. Op dit moment zijn er lezingen in Aalburg en Veenendaal.

De Bijbellezingen in Alblasserdam en Voorthuizen vallen vanaf 2018 onder de doelstelling van Stichting Bijbellezingen en Evangelisatie, die ook een zondagse dienst organiseert in Sleeuwijk en Voorthuizen. De reden dat de Bijbellezingen van Alblasserdam en Voorthuizen onder de nieuwe stichting vallen, is dat ze steeds meer het karakter krijgen van een eredienst. Strikt genomen passen deze Bijbellezingen daarom niet meer onder de doelstelling van Stichting Bijbel en Opvoeding. Het bestuur van de “oude” stichting vormt echter tevens het bestuur van de “nieuwe” stichting.

De lezingen van Aalburg en Veenendaal en de Ontmoetingsmiddagen blijven vooralsnog onder de “oude” stichting vallen. Voor de (Bijbel)lezingen maken we gebruik van verschillende accommodaties. Dit kan een kerkgebouw, een school of een privéruimte zijn. Uiteraard betekent dit niet dat we verantwoordelijk zijn voor wat er op andere momenten in deze ruimten wordt verkondigd of gebeurd.

Elke lezing wordt begonnen met gebed, het lezen van een Bijbelgedeelte en het zingen van een psalm.
De avond wordt afgesloten met gebed en het zingen van een psalm.
Alleen bij de Bijbellezingen in Alblasserdam en Voorthuizen wordt met ingang van 2018 een votum en zegenbede uitgesproken.
Na afloop van elke lezing, tijdens het voorspel op de laatste psalm, wordt er een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten.

De doordeweekse lezingen beginnen om 20.00 uur en eindigen om ± 21.30 uur.
De ontmoetingsmiddagen beginnen om 13.30 uur (inloop vanaf 13.00 uur) en eindigen om ± 16.30 uur.

Print Friendly, PDF & Email